Mărirea de capital este una dintre cele mai mari investiţii făcute de Grupul ELKO pe plan local şi arată interesul crescut faţă de piaţa din România.

„În cei 13 ani de când a fost înfiinţată, ELKOTech Romania a devenit o companie de distribuţie importantă pe piaţa IT locală. Investiţia făcută de Grupul ELKO este o dovadă a aprecierii muncii noastre în România, dar şi un interes faţă de piaţa pe care activăm. Le mulţumim partenerilor cu care lucrăm şi cu care colaborăm foarte bine încă de la început şi dorim ca acest lucru să se menţină la fel pe viitor”, a declarat Gabriela Gheorghe, director general al ELKOTech Romania.

„Piaţa din România este una dintre cele mai dinamice din regiune. În ciuda unui mediu economic dificil, echipa locală a avut un parcurs de succes şi o performanţă consistentă. Acestea sunt motivele principale pentru care vedem un potenţial bun în piaţa din România şi în oameni şi continuăm să investim în dezvoltarea viitoare a companiei ELKOTech Romania”, a declarat Egons Mednis, Preşedinte al ELKO Group.

Grupul ELKO (ELKO Grupa AS) este unul dintre cei mai importanţi distribuitori din industria IT, activând în 8 ţări din Europa Centrală şi de Est, Statele Baltice şi Asia. Compania are birouri în Estonia, Letonia, Lituania, România, Rusia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina. Grupul ELKO reprezintă peste 80 de producători de renume mondial şi vinde produsele către peste 5.600 de retaileri, producători şi integratori locali. Corporaţia aparţine mai multor entităţi juridice şi fondurilor de investiţii Amber Trust şi East Capital Asset Management.