WH Group Ltd, proprietarul Smithfield Foods, cea mai mare companie de creștere a porcinelor și procesare a cărnii de porc din lume, își extinde astfel operațiunile pe piața din Europa, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Tranzacția trebuie aprobată de autoritățile de reglementare, a informat grupul chinez.

Elit și Vericom operează trei facilități de procesare a cărnii, cinci centre de distribuție în România și au aproximativ 12.000 de clienți.

În august, WH Group, prin intermediul Smithfield, a achiziționat în Polonia companiile Pini Polska, Hamburger Pini și Royal Chicken, ca parte a eforturilor de extindere pe piața din Europa.

În România, Smithfield Ferme operează 46 de ferme active în județele Timiș și Arad, la care se adaugă patru unități de creștere suine și două fabrici ultramoderne de nutrețuri combinate.

Compania Elit SRL aparține omului de afaceri Dorin Mateiu, clasat pe locul 204 în Top 300 Capital 2016, cu o avere de 27-29 milioane de euro, acumulată din activități în industria alimentară.

În septembrie 2014, Elit SRL Cugir și Mercado SRL Alba Iulia, o altă companie deținută de Mateiu, au intrat în insolvență, la cererea proprietarului. După o scurtă perioadă de timp, administratorul judiciar a lămurit însă unele aspecte: sechestre impuse de Fisc pentru o creanță totală de 19 milioane de euro. În toamna lui 2015, Tribunalul Alba a aprobat planul de organizare al companiei Elit.