„Suntem mândri să fim parteneri naționali în cadrul competiției din România și să susținem comunitatea fetelor care schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei. Fetele au o forță extraordinară și suntem încântați să fim alături de ele în această călătorie de învățare și inovare.”, a declarat Alexandra Nicolae, reprezentant sponsorul Național al evenimentului. 

Ediția din acest an este și cea mai populară de până acum cu peste 2.100 de echipe din 60 de țări înscrise. 

Semifinalistele s-au desemnat în cadrul unui eveniment organizat în București, unde a fost sărbătorită participarea felelor, iar cele mai bune cinci echipe și-au prezentat aplicațiile mobile creatoare de schimbări sociale.

Despre echipele noastre vedetă – Digital Armie, Debuggers și Big Brain++ – ar trebui să afle fiecare elev, profesor sau părinte. Ele vor reprezenta România în semifinalele globale.

Cincisprezece echipe finaliste din întreaga lume vor avea apoi ocazia să-și prezinte ideile în cadrul Summit-ului Mondial, care va avea loc în octombrie 2023, în San Francisco.

Digital Armie a creat Angel’s Road, o aplicație care facilitează legătura între ONG-uri, donatori și voluntari. Debuggers a dezvoltat UHelp, o aplicație destinată să sprijine refugiații ucraineni din România. În final, echipa Big Brain++ a prezentat RecoverEats, o aplicație dedicată celor care se luptă cu tulburările alimentare.

Merită menționate și alte două echipe: Femmpower cu aplicația Defensely, care instruiește tinerele în autoapărare și reacții în situații de hărțuire, și Technogrills cu aplicația Rambex, care luptă împotriva supraambalării prin conștientizare și promovarea unor practici de ambalare sustenabile.

Așadar, de ce este Technovation Girls o oportunitate atât de mare pentru tinerii din România?

Ei bine, într-o lume în care tehnologia nu mai e doar viitorul, ci prezentul, competiția oferă fetelor din România oportunitatea de a se dezvolta personal, de a contribui la rezolvarea problemelor comunității lor și de a deveni lideri.

Evenimentul le oferă fetelor șansa de a interacționa cu experți în tehnologie și antreprenoriat, și le oferă un spațiu unde pot învăța și inova. Acesta nu ar fi posibil fără partenerii noștri extraordinari: BCR – Partener Național, Technovation Girls Global, Adobe, Kiss Fm și Global Worth.

Despre Organizator:

ADFABER.org este organizația nonprofit care ajută elevii și profesorii din școlile de stat să își dezvolte abilitățile digitale. Organizează anual proiecte care contribuie la adoptarea tehnologiei în procesul educațional și contribuie la formarea elevilor în domenii IT.