Potrivit Elenei Udrea, la şedinţa Colegiului Director al PDL de la Baia Mare de sâmbătă "discuţia a fost despre viitor, nu despre trecut".

"Importantă e modalitatea prin care s-a decis să fie ales, prin votul tuturor membrilor de partid, vor vota toţi cei care sunt membri PDL", a răspuns Udrea la întrebarea dacă s-a luat vreo decizie în legătură cu candidatul partidului la prezidenţialele de anul viitor.

În privinţa criteriilor pe baza cărora va fi selectat viitorul candidat, Elena Udrea a specificat că acesta trebuie să vină cu u proiect pentru România şi să se bucure de încrederea populaţiei.

Udrea crede că electoratul românesc este pregătit să voteze femei în funcţii importante şi acest lucru s-a dovedit la votul uninominal, şi anume la alegerile parlamentare şi la alegerile locale. ‘Femeile pot lua astăzi voturi în România (…), nu electoratul este nepregătit, ci eventual trebuie pregătită femeia care să adune voturile’, a spus Elena Udrea referitor la posibilitatea ca o femeie să candideze la funcţia de preşedinte al ţării.

Pe de altă parte, Udrea consideră, şi aici a recunoscut că are un punct de vedere "oarecum apropiat" cu prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, că un candidat care este susţinut de toate forţele politice de centru-dreapta "este mult mai puternic şi are şanse mult mai mari de a reuşi".

"Este important ca PDL să aibă propriul candidat (…), îmi doresc ca cel care va candida din partea dreptei să vină din PDL. Speranţa mea este că până atunci va exista această construcţie unică şi nu vom dezbate din care partid vine candidatul, ci va fi din acea construcţie politică făcută în jurul PDL", a mai spus Udrea.

În ceea ce priveşte alianţele politice în vederea alegerilor prezidenţiale, Elena Udrea nu exclude ca PNL, dar fără actualul lider Crin Antonescu, să vină alături de PDL într-o alianţă.

"Şi liberalii ar putea să vină într-o alianţă cu PDL ca în 2004. Este alegerea lor dacă rămân la căruţa PSD şi îşi pierd identitatea de dreapta într-o guvernare cu PSD, sau pleacă de la guvernare, sau sunt daţi afară de la guvernare şi atunci vin într-o construcţie de centru-dreapta, mai puţin cu dl. Antonescu care a generat şi a susţinut şi susţine un partenerial cu dl. Ponta", a punctat deputata democrat-liberală Elena Udrea.
Sursa: Agerpres