‘Suntem pregătiţi să lansăm primele proiecte în parteneriat public-privat de construire a unor locuinţe ANL, iar în luna mai vom avea primele proiecte de acest gen’, a spus ministrul Dezvoltării.

Elena Udrea a reiterat faptul că cel mai ambiţios cartier rezidenţial pe care Agenţia Naţională pentru Locuinţe îl pregăteşte în Ghencea va fi realizat tot printr-un astfel de parteneriat.

Ministrul Dezvoltării a precizat că aceste proiecte, împreună cu proiectele Casa Radio şi Esplanada, unde ministerul deţine 100 de hectare în zona Unirii, sunt singurele pe care ministerul le poate dezvolta în PPP la ora actuală.

‘Am făcut o listă lungă de proiecte în PPP, însă nu am rămas cu niciunul în afara celor enumerate. Canalul Dunăre – Bucureşti e la Ministerul Transporturilor, Spitalul Regional din Drumul Taberei şi centrul de sănătate Ana Aslan au trecut la Ministerul Sănătăţii, iar Canalul de irigaţii din Bărăgan va fi dezvoltat de Ministerul Mediului. Noi rămânem cu proiectele mici sau cu investiţii la care să vină investitori privaţi, în dezvoltarea unor staţiuni turistice’, a spus Elena Udrea.

Pe de altă parte, Elena Udrea a subliniat că, în ceea ce priveşte turismul, din păcate potenţialul acestuia nu este îndeajuns fructificat în ceea ce priveşte investiţiile.

‘Nu avem un nivel de investiţii pe cât are nevoie turismul românesc’, a spus Udrea.

SURSA: Agerpres