Elena Udrea a făcut primele declarații după ieșirea din penitenciar, comentând dosarul penal în care este vizat Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI. Fostul ministru susține că fiecare trebuie să plătească pentru faptele sale și subliniază că urmărește îndeaproape tot ce se întâmplă în spațiul public. Reacția vine în contextul în care Coldea, împreună cu alte trei persoane, a fost trimis în judecată de DNA într-un caz cu acuzații grave de corupție.
Elena Udrea urmărește evoluția dosarului care îl implică pe Florian Coldea
Elena Udrea a afirmat că a fost mereu la curent cu informațiile apărute în spațiul public privind dosarul lui Florian Coldea.

La ieșirea din penitenciar, a fost întrebată despre ancheta în desfășurare. Fostul ministru a spus că nu a ratat nicio emisiune televizată și că știe toate detaliile legate de cazul fostului oficial SRI.
„Să ştiţi că eu n-am ratat nicio emisiune, eu ştiu tot. Vă spun şi ce a zis ieri la televizor, deci urmăresc absolut tot.
Bine, vine rândul ca fiecare să plătească. Este clar că Dumnezeu răsplăteşte fiecăruia după faptele lui”, a declarat Udrea, adăugând că nu este rolul ei să spună ce a făcut Coldea.
Elena Udrea: Ce faci altora, ți se întoarce ție
În declarațiile sale, Elena Udrea a transmis ideea că orice abuz comis ajunge să se întoarcă împotriva celui care l-a comis.
Referindu-se indirect la perioada în care Florian Coldea deținea funcții cheie în sistemul de informații, Udrea a punctat:
„Acum nu ştiu, nu spun eu ce a făcut domnul Coldea, o să vedem asta, dat ce faci altora, ţi se întoarce ţie, asta este clar”, a spus Udrea.
Mesajul a fost interpretat de mulți ca o reacție firească după ani întregi în care ea însăși s-a aflat în centrul unor dosare penale.
Dosarul Coldea, deschis după denunțul omului de afaceri Cătălin Hideg
Dosarul penal în care este implicat Florian Coldea a fost declanșat în urma unui denunț depus de Cătălin Hideg. Acesta a susținut că i s-a sugerat că doar Coldea avea puterea de a-l ajuta într-un dosar penal.
Hideg a declarat că a plătit deja 100.000 de euro avocatului Doru Trăilă, suma totală promisă fiind de 600.000 de euro. Informațiile au fost analizate de procurori, care au extins cercetările și asupra altor persoane implicate.

Firme de consultanță folosite pentru acoperirea traficului de influență
Anchetatorii au constatat că Florian Coldea și Dumitru Dumbravă au creat structuri comerciale pentru a masca activitățile ilegale.
Prin firmele de consultanță înființate, aceștia au semnat contracte cu societatea avocatului Trăilă, dar și între propriile companii.
Procurorii DNA susțin că astfel au fost disimulate sume de bani obținute din promisiunea influențării rezultatelor unor anchete penale. Rechizitoriul indică o activitate bine organizată și coordonată în scopul obținerii de foloase necuvenite.