Elena Udrea ar putea scăpa de închisoare printr-o cerere de revizuire

Elena Udrea este foarte aproape de eliberare, potrivit avocatului său. Dosarul „Gala Bute” se află în această perioadă într-o fază decisivă. Elena Udrea ar putea evita executarea pedepsei de 6 ani de închisoare la Penitenciarul Târgșor.

Acest lucru ar putea deveni o realitate dacă magistrații vor decide să admită cererea de revizuire depusă în acest dosar.

De la început, avocații fostului politician au argumentat că nu există nicio dovadă care să susțină acuzațiile formulate de procurori. Ei au amintit excepția declarațiilor inculpaților din dosar, care au fost scutiți de pedepsele privative de libertate.

„Este pronunțarea în cererea de revizuire formulată de noi împotriva hotărârii de condamnare în Dosarul „Bala Bute”.

Iar dacă instanța va dispune suspendarea, aceasta e consecința: condamnarea nu se mai execută”, a declarat avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu.

În cadrul dosarului „Gala Bute”, Elena Udrea a primit o condamnare pentru săvârșirea unui abuz în serviciu în calitate de ministru. Totodată, ea este acuzată și de trei infracțiuni de luare de mită.

Cu toate astea, în cazul legat de alegerile prezidențiale din 2009, Înalta Curte de Casație și Justiție și Curtea de Apel contestă acuzațiile care îi sunt aduse.

Elena Udrea
SURSA FOTO: Facebook, Elena Udrea

Fostul ministru spune că a fost eliminată din politică de Statul Paralel

Într-un interviu, Elena Udrea a expus detaliile privind modul în care a fost exclusă din arena politică de către ceea ce ea denumește „Statul Paralel”.

„Ce făcea un politician în fața SRI și DNA? Îndrăznea cineva să facă ceva? Au scos de pe listă toți politicienii cu forță și au venit cu politicieni noi, incapabili să se opună lor”, declara Elena Udrea.

Reamintim că, în urmă cu doar câteva luni în urmă, Elena Udrea a încercat să-și viziteze fiica în vârstă de 5 ani, dar nu i s-a acordat permisiunea până în luna septembrie.

Atunci, a avut voie să părăsească penitenciarul și să se întâlnească cu fetița la Mănăstirea Ghighiu din județul Prahova.

În martie 2019, Udrea făcea declarații din Costa Rica despre statul mafiot.

„Erau oameni de afaceri care credeau că se pun bine cu sistemul și afacerile lor prosperă.

Foarte mulți ar fi vrut să aducă personal bani sistemului, pentru diverse cheltuieli sau pentru prosperitatea domnului Coldea și a domnului Maior, dar nu erau bine primiți și atunci foloseau intermediari”, a dezvăluit Elena Udrea.