Elena Lasconi vrea puterea absolută în USR

Elena Lasconi, candidată pentru funcția de președinte al USR după retragerea lui Cătălin Drulă, a stabilit trei condiții esențiale pentru a candida la alegerile prezidențiale: să fie aleasă în funcția de președinte al USR, să obțină majoritatea în Biroul Național al partidului și să aibă capacitatea de a impune un nou secretar general.

”Nu poţi să intri în cea mai importantă competiţie, şi anume candidatura la prezidenţiale, fără să ai instrumentele puterii. Nu poate să fie unul cu munca şi cu responsabilitatea, şi altul cu puterea. Practic, ai putea să fii sabotat”, afirmă Elena Lasconi în emisiunea Insdier politic.

Dacă va fi aleasă președinte al USR, dar fără să obțină majoritate în Biroul Național, Elena Lasconi a declarat că va demisiona a doua zi din funcția de conducere a partidului și nu va intra în cursa pentru alegerile prezidențiale. Funcția de Secretar General al partidului este ocupată prin votul a două treimi din membrii Biroului Național.

Lasconi vrea să fie șefa USR

Elena Lasconi: Cred că e cea mai bună soluţie. Eu alta nu văd. De ce spun asta? Pentru că majoritatea colegilor mei – acum o să vedem şi prin vot – consideră că aş fi potrivită pentru o candidatură la prezidenţiale. Ei, şi dacă sunt pregătită pentru o candidatură la prezidenţiale, într-o luptă atât de grea, ai nevoie de toate instrumentele puterii, şi anume: să fii preşedinte, să ai Biroul Naţional şi să ai secretariatul general. Puneţi-vă în locul meu! Nu poţi să intri în cea mai importantă competiţie, şi anume candidatura la prezidenţiale, care are multă responsabilitate în spinare, foarte multă, fără să ai instrumentele puterii. Nu poate să fie unul cu munca şi cu responsabilitatea, şi altul cu puterea. Practic, ai putea să fii sabotat.

Întrebată ce va face în situația în care va fi aleasă președinte al USR vineri viitoare și constată că nu are majoritate în Biroul Național sâmbătă, Elena Lasconi a răspuns că va aștepta până duminică pentru a vedea dacă poate obține o majoritate în Biroul Național. Dacă nu va reuși, ea a declarat că își va prezenta demisia.

Edilul vrea toată puterea pentru a candida la prezidențiale

Lasconi a subliniat că întrarea într-o competiție electorală presupune necesitatea de a avea întreaga putere a partidului de partea sa și de a merge înainte alături de toți membrii acestuia.

Lasconi: Bineînţeles că suntem altfel. Dar gândiţi-vă că intri într-o competiţie electorală. Nu-ţi poţi permite să nu ai toată puterea partidului de partea ta. Şi toţi oamenii să meargă înainte cu tine.
Întrebată dacă nu va candida la alegerile prezidențiale în cazul în care nu obține majoritate în Biroul Național, Lasconi a răspuns: „Nu! Asta am și spus. Dar totuși cred că o să am majoritate.”