Sediul din Braşov îşi va concentra atenţia pe dezvoltarea şi testarea produselor software pentru industria auto globală. Christian Drothler a fost desemnat în funcţia de Director Executiv al EB Automotive Romania SRL și, conform companiei, prin experienţa şi cunoştinţele sale vaste în coordonarea proiectelor şi a echipei, întrucât, de-a lungul timpului, a fost responsabil de conducerea și dezvoltarea ECU (Unităţile Electronice de Control), și de proiectele clienţilor EB din Germania va asigura creșterea activității biroului local.
“Odată cu deschiderea sediului în Braşov EB îşi extinde operaţiunile în industria auto în Europa de Est, creând peste 100 de locuri de muncă pentru inginerii din regiune în domeniul dezvoltării de software, concentrându-se pe sisteme de navigare, software ECU şi testare”, a declarat director executiv al EB Automotive Romania SRL. “Obiectivul nostru este de a crea o bază puternică de dezvoltare şi testare pentru produsele noastre şi de a poziționa EB ca una dintre companiile importante ce oferă oportunităţi de angajare în Braşov”, a mai menționat acesta.
Oficialii companiei au declarat și că, în prezent, procesul de recrutare de personal se află în plină desfășurare.
Cu peste douăzeci de ani de experienţă în dezvoltarea de tehnologii software pentru industria auto, EB a avut o creştere importantă a vânzărilor şi o extindere a operaţiunilor în principalele locaţii ale industriei auto din întreaga lume. “Fiind o companie dezvoltatoare de produse software pentru industria auto, prezenţa noastră pe pieţele principale a reprezentat o prioritate în vederea formării unei echipe profesioniste de ingineri”, a declarant Gregor Zink, vicepreşedinte al EB Automotive Support Functions şi director executiv al Elektrobit Automotive GmbH. “România este o piaţă foarte importantă pentru atragerea de noi angajaţi bine pregătiți în domeniul auto și IT”, a adăugat Zink.
Noul sediu va permite companiei Elektrobit să-şi întărească relaţiile cu partenerii şi să răspundă la cererile actuale din industria globală (din Europa de Est şi din întreaga lume) cu ajutorul resurselor umane calificate din zonă. În acest sens, Elektrobit îşi propune, de asemenea, să coopereze cu Universitatea din Braşov şi cu autorităţile locale, cu scopul de a atrage noi angajaţi. Acest demers prezintă un dublu avantaj, pe de o parte crearea de locuri de muncă pentru proaspeţii absolvenţi ai Universităţii din Braşov, iar pe de altă parte, implicarea lor în evoluţia unei companii cu tradiţie şi expertiză în domeniu.
EB’s Automotive Software Business este furnizor de soluţii integrate software de tehnologie de ultimă generaţie pentru industria auto şi angajează peste 1.200 de oameni din întreaga lume. Vânzările nete ale companiei rezultate în urma operaţiunilor desfăşurate în anul 2012 se ridică la 185,4 milioane de euro. Elektrobit Corporation este listată la bursa NASDAQ OMX Helsinki.