Liberalii sunt fermi pe poziție! Cine este propunerea de premier din partea PNL? SURSE

În acest context, liderii Partidului Național Liberal s-au întrunit joi seara într-o ședință online a Biroului Executiv Național. Surse din partid spun că liberalii rămân fermi pe poziție și vor merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu propunerea de premier în persoana lui Florin Cîțu.

Lucrurile sunt puțin complicate în acest context, deoarece după demiterea Guvernului Orban a fost luată o decizie a Curții Constituționale a României care spune că președintele României nu poate să-l desemneze prim-ministru pe cel care tocmai a fost demis de Parlament prin moțiune de cenzură.

Cine va fi următorul premier al României?

Marcel Ciolacu a fost întrebat la Europa FM ce va face dacă președintele îl va numi premier. În acest context, liderul PSD susține că acest lucru ar fi imposibil în contextul în care nu există o majoritate.

„În acest moment PSD nu are o majoritate. Nu are rost sa imi incredintati chiar teatral, acest mandat, pentru ca nu exista o majoritate”, a spus acesta.

În ceea ce privește funcționarea unui Guvern minoritar cu sprijinul PSD, Ciolacu susține că acest lucru este ”o tâmpenie”, iar colegii săi nu ar fi de acord.

„Eu vă spun, chiar dacă mi-aş dori eu, colegii mei nu ar fi de acord. Ar fi o tâmpenie pentru România, am văzut cât de eficient a fost Guvernul Cîțu și am văzut unde ne aflăm acum pandemic, economic, să nu mai vorbim de criza socială”, a zis Ciolacu.

Liderul PSD a mai menționat că un guvern minoritar ar fi o mare greșeală pentru întreaga Românie.

„Este exclus ca PSD în acest moment să vină cu o alternativă pentru România cu un Guvern minoritar. Ar fi o greşeală pentru România să accepte un Guvern minoritar”, a adăugat el.