Capital a stat de vorbă cu primul român care a cumpărat telefonul iPhone 5 de la Vodafone. Numele lui este Cosmin Cucu, are 34 de ani şi lucrează în domeniul cinematografiei.

“Am venit cu gândul să îmi iau iPhone de 64 de GB, dar nu îl au. Iniţial am vrut să îl cumpăr din Anglia, dar nici acolo nu îl aveau. Aici mi-au spus că au varianta de 32 de GB, dar acum îmi spun că doar cel de 16 GB e disponibil. Sunt dezamăgit, deoarece pentru mine spaţiul de stocare e la fel de important ca sistemul de operare”, spune Cucu.

Întrebat dacă este fan Apple acesta spune că nu îi plac toate produsele Apple. “Sunt fan iPad şi iPhone. Îmi place sistemul de operare iOS pentru că e un sistem de operare cu care pot face multe lucruri. După ce îi fac jailbreak lui iOS 6, fac din iPhone 5 un supertelefon”, afirmă Cucu. ”Sunt un fel de hacker amator. Lucrurile pe care le ştiu le-am învăţat singur”, adaugă acesta.

Care sunt caracteristicile care l-au convins pe acesta să treacă la iPhone 5? “Îmi place ca are un procesor mult mai performant, camera foto care  se comportă mult mai bine la întuneric, camera frontală care e HD şi designul”, precizează clientul Vodafone.

În ceea ce priveşte preţul, Cucu a declarat că este exagerat de mare, deşi acesta afirmă că are suficienţi bani pentru a cumpăra cel mai scump model.