Majoritatea persoanelor care îşi caută activ un loc de muncă, şi care au participat weekend-ul trecut la târgul de cariere sunt deopotrivă femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 30 de ani. Dintre aceştia, marea majoritate (68%) au studii superioare, cunosc limba engleză (95%), locuiesc în mediul urban şi nu dispun de venituri salariale. 

În plus, peste 50% dintre candidaţi au cumulat peste 3 ani de experienţă de lucru, 10% dintre aceştia atingând nivelul de calificare de peste 5 ani de activitate într-un domeniu.

Ca atare, peste jumătate din şomerii care locuiesc în Bucureşti sunt persoane tinere, calificate şi cu experienţă în domeniul lor de activitate.

În cele două zile ale târgului, candidații prezenţi la eJobs EXPO au aplicat, în medie, pentru 8 locuri de muncă.

În topul companiilor care au înregistrat între 1000 și 3000 de CV-uri se numără: agențiile de recrutare, marii retaileri care comercializează bunuri de larg consum, prestatorii de servicii de curierat, marile lanțuri hoteliere, companiile care acționează în industria de bet&gaming, producătorii de bunuri de larg consum şi de folosință îndelungată, lanțurile farmaceutice, dar și angajatori care acționează în zona IT și call center.

Printre cele mai importante aspecte de care ţin cont candidaţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă se numără: atmosfera de lucru în cadrul companiei (97%), calitatea colaborării cu şeful direct (96%) şi provocările profesionale (94%). Surprinzător, abia a şasea şi respectiv a şaptea menţiune în topul criteriilor de care ţin cont angajaţii, în alegerea companiilor pentru care vor să lucreze, o reprezintă siguranţa locului de muncă  şi pachetul salarial oferit de către acestea.  

Atunci când este vorba de căutarea unui loc de muncă, majoritatea candidaţilor folosesc internetul.