UPDATE, joi 21 septembrie, ora 7.00. Şi în această dimineaţă, tarifele UBER au fost în anumite zone din Bucureşti duble faţă de nivelul normal. De exemplu, tot în zona Calea Moşilor, în această dimineaţă, tariful dinamic era la 2X.

 

În zona Piaţa Presei la ora 15.00 Uber a activat tariful dinamic. Algoritmele folosite de Uber monitorizează, în timp real, cererea și oferta din oraș. Când sistemele Uber observă o creștere a timpului de așteptare (pentru că nu sunt suficient de mulți șoferi parteneri în apropiere), tarifele dinamice se activează în mod automat. 

Uber folosește multiplicatori de tarif – 1,5x sau 2x, de exemplu – pentru a echilibra cererea și oferta. Sistemul actualizează multiplicatorul la fiecare 5 minute, pentru a putea modifica tarifele conform celor mai recente date. Dacă timpul de așteptare continuă să crească, multiplicatorul crește, dacă acestea scad, scade și multiplicatorul. În acest moment în zona de Nord a Capitalei tariful dinamic este 2X. Pe Calea Moşilor tariful dinamic este 1.8X.

 

Vreme rea în Capitală

 Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) prognozează intensificări ale vântului de peste 50 km/oră şi precipitaţii de circa 25 litri/mp miercuri în Capitală, a anunţat reprezentantul ANM Gabriela Băncilă, la comandamentul convocat la Primăria Capitalei.

Ea a precizat că ANM va actualiza mesajul de informare valabil în prezent printr-o atenţionare cod galben ce se va referi şi la zona Capitalei, confrom Agerpres.

‘În zona Capitalei, manifestările specifice instabilităţii atmosferice pe care le viza atenţionarea cod galben vor fi de interes în orele serii şi în prima jumătate a acestei nopţi’, a declarat Băncilă.

Ea a precizat că, după ora 18,00, treptat, vântul se va intensifica.

‘Intervalul critic pentru Bucureşti îl apreciem în perioada ora 20,00 – 1,00, 2,00, 3,00 noaptea, când norii de furtună îşi vor face apariţia şi aici. Intensificările de vânt le apreciem în jurul a 55 – 65 de km/oră. De asemenea, vântul poate lua aspect de vijelie’, a spus reprezentantul ANM, menţionând că este posibil ca în anumite cartiere să se atingă viteze chiar mai mari de 65 de km/oră.

Ea a menţionat că ANM apreciază precipitaţii în jurul a 25 de litri/mp, dar este foarte posibil ca în unele cartiere ale Bucureştiului să se înregistreze 30 – 35 de litri/mp.