'Sunt 30 de canale din Delta Dunării care au debite şi cote mici. Multe din ele sunt colmatate, iar pe unele nu există nici măcar posibilitatea circulaţiei ambarcaţiunilor. Abia săptămâna viitoare vom avea o evaluare exactă a costurilor presupuse de lucrările de decolmatare', a declarat pentru AGERPRES subprefectul judeţului, Corvin Bangu.

În ceea ce priveşte pagubele în agricultură provocate de temperaturile ridicate înregistrate în ultima perioadă, subprefectul tulcean a menţionat că valoarea totală a acestora este de peste 3 milioane de lei.

'Avem o suprafaţă totală de 5.776 de hectare cultivate afectate în proporţie de peste 30%, valoarea totală a pagubelor fiind de 3.066.327 lei. În ultima perioadă, am mai înregistrat 92 de sesizări de la societăţi private şi agricultori persoane fizice, iar membrii comisiei constituite la nivelul Prefecturii pentru a evalua suprafeţele calamitate îşi continuă activitatea', a mai spus subprefectul Bangu.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, judeţul Tulcea se află din nou sub avertizare de Cod galben de caniculă începând de joi până vineri seara, în cea mai mare parte a ţării urmând să se înregistreze frecvent maxime de 35-37 de grade Celsius.

Conform Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos Galaţi, nivelul fluviului a fost joi, la Isaccea, de 80 de centimetri, cu 20 mai mic faţă de cel din ziua precedentă. La Tulcea, cota Dunării a fost de 61 de centimetri, cu un centimetru mai mare decât cea din ziua anterioară. Tendinţa apelor Dunării pentru următoarele zile este de staţionare. AGERPRES