«Românii sunt apreciați în Italia. Sunt mai pricepuți decât italienii în privința unor meserii cu tradiție în România». Nu este o afirmație în vânt făcută de un conațional care și-a câștigat în ultimii zece ani salariul pe la Roma sau Milano, ci de directorul general al uneia dintre cele mai importante companii de resurse umane care activează pe piața din România, Humangest, membră a holdingului italian cu același nume.

„Din 2007, trimitem în Italia, prin leasing temporar, specialiști din acele sectoare – sau meserii dacă vreți -, cu tradiție în România. Vorbim de specialiști sudori, dulgheri, constructori, electricieni etc. Au creat brand awarness pentru aceste sectoare“, spune Lara Ravasi, director general Humangest.  Un brand awarness care le aduce remunerații de cel puțin trei ori mai mari decât ar încasa în România.

Potrivit Larei Ravasi, salariul mediu oferit românilor, în funcție de domeniile de activitate, este de 1.700-1.900 de euro pe lună. De exemplu, un electrician român, în Italia, câștigă 1.600-1.700 de euro pe lună, în timp ce în România, același electrician ajunge la aproximativ 500 de euro pe lună. Câștigurile sunt mai mari când vine vorba de șoferi, aceștia fiind printre cei mai bine plătiți în Italia, cu o medie a salariului de 2.000 de euro pe lună. „Fiind vorba de plasare temporară de personal, durata medie a unui prim contract pentru un român este de șase-șapte luni, cu posibilitatea de prelungire până la 13-14 luni. Sunt și persoane care pot rămâne la muncă în Italia și până la doi ani“, explică managerul Humangest.

Business dublat de la an la an

În mai bine de șapte ani de activitate pe piața românească, Humangest a trimis în străinătate peste 1.000 de angajați români, mai mult de 90% dintre ei bărbați, datorită meseriilor celor mai cerute din sectoare precum construcții, metalurgie, transporturi. „Leasingul de personal din România către Italia, devenit între timp core businessul Humangest,  a fost cel care a propulsat cifra de afaceri a companiei. Aceasta aproape s-a dublat de la an la an, începând cu 2010, când am preluat conducerea companiei“, spune Lara Ravasi, menționțând că, la nivelul anului 2014, rulajul a fost de 12 milioane de euro, față de 6,5 milioane de euro în 2013. „În primul trimestru al acestui an am continuat să creștem cu 50% față de perioada similară a lui 2014. Acest lucru se datorează în continuare leasingului de personal, dar și diviziilor noi pe care le dezvoltăm în ultimul timp, precum training, servicii de payroll și administrare, respectiv plasare de personal în România. Ținta pentru 2015 este de 18 milioane de euro cifră de afaceri“, completează Lara Ravasi.

Noi segmente de activitate

Taxele mai mici pentru angajare temporară percepute în România au fost plusul care i-a determinat pe italieni să angajeze, pe periodă limitată de timp, personal calificat de la noi din țară. Noul cod al muncii implementat de guvernul de la Roma vine în ajutorul italienilor, în detrimentul românilor. Prin urmare, este așteptată o scădere a cererii pentru forță de muncă din România pe segmentele meseriilor cu tradiție, substituită însă de nevoia de angajați cu studii superioare, în special, ingineri și segmentul IT. Ce-i drept, și salariile sunt altele. „În ultimul an, au fost căutați genul acesta de specialiști, domenii în care românii sunt, de asemenea, extrem de apreciați. Cu siguranță, numărul angajaților români în aceste sectoare va crește, mai ales că vorbim de salarii de 3 -4.000 de euro pe lună“, explică Lara Ravasi.

Însă, leasingul temporar de personal funcționează și în România. Humangest s-a dezvoltat și la nivel național prin plasarea forței de muncă. Însă, dacă pentru piața din Italia vorbim despre sudori, dulgheri, electricieni etc, pentru România vorbim de angajați sezonieri (ospătari, barmani, personal hotelier). „Este o divizie pe care o vom crește în următoarea perioadă de timp. De asemenea, focusul nostru este și pe zona de recrutare și angajare permanentă“, spune managerul Humangest.

Și pentru că dezvoltarea unei afaceri în zona resurselor umane presupune și expansiunea la nivel național, Humangest ia în calcul deschiderea de noi birouri, o primă reprezentanță urmând a fi deschisă, cel mai probabil, în 2015, în Cluj Napoca, unde focusul va fi și pe servicii de payroll și training.