Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 din Fondul Social European. Proiectul, care se desfăşoară în perioada august 2010 – septembrie 2011, a atras fonduri europene nerambursabile de peste 400.000 de lei. În total, grupul edy, care include edy International Spedition (cel mai mare transportator de mărfuri generale din România), edy Logistics&Distribution (ce oferă servicii de distribuție și depozitare), Autocamion Service şi Diesel One (furnizor de combustibil), a atras prin diferite proiecte destinate siguranței angajaților, 1.500.000 de lei din fonduri europene.
Proiectul actual a presupus: realizarea unui studiu de evaluare a  riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională la posturile de lucru ale Diesel One, dotarea celor 17 spaţii de lucru ale companiei cu echipamente de protectie şi avertizare corespunzătoare,realizarea unui portal web de informare şi instruire SSM, sesiuni și materiale de informare, instruirea a 30 de angajaţi în aria Sănătăţii şi Securităţii în Muncă, desfășurarea a două module de cursuri în domeniul SSM, înființarea unui centru naţional de informare și o analiză  a impactului proiectului asupra activităţii companiei.
Anul acesta edy împlinește 20 de ani de existență, două decenii în care edy a evoluat de la o companie tradițională de transport și expediție la un grup de companii ce oferă servicii integrate de transport și logistică. edy Group deține cea mai mare flotă din piața de profil, compusă din peste 1.100 camioane, care respectă cele mai noi standarde în domeniu, are o echipă performată de peste 1.600 de angajați și un portofoliu solid de clienți alcatuit din companii importante, din industrii variate precum: bauturi racoritoare, bauturi alcoolice, constructii,componente auto, metalurgie, industria bunurilor de larg consum, mobila, accesorii, industria cafelei etc. Grupul edy a avut în 2010 o cifră de afaceri de peste 500 milioane de lei.