„Modelele de dezvoltare economică locală sunt conduse de și în sprijinul comunităților locale, cu scopul de a folosi în mod eficient și a „monetiza” în folosul comunității patrimoniul natural și cultural al zonei, cu rezultate în crearea de locuri de muncă și creșterea activității economice locale“, spune Roxana Vitan.

Sub impulsul ultimelor contractări de fonduri europene în actualul cadru financiar (POS DRU), discuțiile din jurul economiei sociale și al întreprinderilor sociale vor prinde din nou tracțiune, este de părere președinta RAF.

„A reapărut o disponibilitate mai mare decât de obicei de «a face lucruri împreună»; vom vedea mai multe inițiative mai mici, din partea unor grupuri informale“, conchide Vitan.

Președinta RAF și-a exprimat așteptările pentru 2015 în cadrul proiectului Pro-Gnosis, inițiat de DC Communication. Proiectul, aflat la a doua ediție, este o interpretare într-o cheie modernă a obiceiurilor din Noaptea de Sf. Andrei când, conform tradiției, cerurile se deschid și permit oamenilor să arunce o privire către tainele viitorului.