Rădulescu a afirmat că majorarea salariului minim ar putea pune presiune pe toate salariile din economie, ceea ce ar afecta deciziile de angajare şi marjele companiilor, care trebuie să fie mai puternice şi mai competitive, dar nu prin salarii mici, ci prin inovare mai multă. 

"România este singura ţară din UE unde ponderea în PIB a salariilor se situează încă departe de nivelul înregistrat înainte de criză, iar diferenţa este în acest moment de peste cinci puncte procentuale. Ponderea salariilor în PIB, în România, este departe de ceea ce se întâmplă în UE. În UE, ponderea salariilor în PIB s-a consolidat în perioada post-criză, în România a scăzut în primii ani de criză şi acum nivelul se menţine departe de de cel înainte de criză. Vor fi afectate marjele companiilor, dar sunt sectoare unde firmele vor să angajeze şi n-au de unde (…) O treime dintre salariaţii din România lucrează pe salariul minim pe economie, care în acest moment este de 1.450 lei brut, respectiv 1.070 lei net, circa 200 de euro şi ceva. Oricine dintre cei 1,5 milioane de salariaţi din România care lucrează pe salariul minim pe economie poate să meargă în altă ţară din UE şi să muncească pentru un salariu de câteva ori mai mare, pe salariul minim din ţara respectivă", a afirmat Andrei Rădulescu. 

El a subliniat că nicio ţară din lume nu s-a dezvoltat sustenabil pe o politică de salarii foarte mici, cu salariu minim foarte mic, şi a apreciat că România se va încadra în 2017 într-un deficit bugetar sub 3% din PIB şi are încă resurse de a ţine deficitul bugetar sub acest nivel şi în anul 2018, reducând economia informală. 

Conform celor mai recente date Eurostat, Bulgaria şi România aveau la 1 ianuarie 2017 cele mai mici salarii minime pe economie din Uniunea Europeană, 235 euro şi, respectiv, 275 euro pe lună. De la 1 februarie 2017, România a majorat salariul minim brut de la 1.250 lei la 1.450 lei. Potrivit Eurostat, 22 din cele 28 de state membre ale UE au un salariu minim pe economie, spre deosebire de Danemarca, Italia, Cipru, Austria, Finlanda şi Suedia, unde acesta nu există. 

Cele 22 de state membre UE cu un salariu minim pot fi împărţite în trei grupe principale: una care cuprinde zece state membre din estul blocului comunitar, printre care şi România, unde salariul minim pe economie este mai mic de 500 de euro pe lună; a doua grupă care cuprinde alte cinci state membre amplasate în sudul UE, unde salariul minim variază între 500 şi 1.000 de euro pe lună, şi a treia care cuprinde şapte state membre amplasate în vestul şi nordul Uniunii, toate cu salarii minime de peste 1.000 de euro. 

Cele mai mari salarii minime pe economie din Uniunea Europeană sunt în Germania (1498 euro), Belgia (1532 euro), Olanda (1552 euro), Irlanda (1563 euro) şi Luxemburg (1999 euro).

SURSA: Agerpres