În 2012, avansul PIB-ului Regatului Unit a fost de 0,3%.

De asemenea, ONS a confirmat că în trimestrul patru din 2013 creşterea economiei a fost de 0,7%, similară cu estimările anterioare, iar investiţiile au urcat cu 2,4%. Sectorul serviciilor a înregistrat în ultimele trei luni din 2013 un avans de 0,8%, industria a avut o creştere de 0,5% dar sectorul construcţiilor s-a contractat cu 0,2%.

Expansiunea PIB-ului Marii Britanii rămâne sub nivelul înregistrat înaintea crizei financiare globale dar semnele redresării s-au întărit în 2013, apreciază Oficiul Naţional de Statistică.

Ritmul de creştere al economiei Marii Britanii va depăşi estimările în 2014 şi 2015, dar Guvernul nu va încetini programul de reducere a deficitului, a anunţat, săptămâna trecută, ministrul de Finanţe, George Osborne, la prezentarea bugetului în Camera Comunelor.

Redresarea care a început în 2013 se accelerează, dar sunt necesare eforturi mai mari pentru majorarea exporturilor şi a investiţiilor, pentru ca avansul economiei să nu încetinească, a afirmat oficialul britanic.

Potrivit datelor Oficiului pentru Responsabilitate Bugetară (OBR), Produsul Intern Brut al Marii Britanii ar urma să înregistreze în acest an o creştere de 2,7%, faţă de un avans de 2,4% estimat în decembrie, a anunţat George Osborne.

În 2015, PIB-ul Marii Britanii ar urma să înregistreze un avans de 2,3%, faţă de 2,2% estimat în decembrie.

Banca Angliei (BoE) se aşteaptă la o creştere a economiei de 3,4% în acest an, ceea ce ar face din Marea Britanie una dintre ţările cu cea mai bună evoluţie din rândul naţiunilor dezvoltate.

În ciuda revizuirii în creştere a perspectivelor economiei, George Osborne a dat asigurări că va fi menţinut programul de reducere a deficitului.

În 2013, economia Marii Britanii a crescut cu 1,7%, sub avansul de 1,9% înregistrat de Statele Unite, dar depăşind majoritatea economiilor europene.

Ritmul rapid de creştere al economiei – care depăşeşte tendinţa pe termen lung a Marii Britanii – va spori probabil speculaţiile privind momentul în care Banca Angliei (BoE) va decide majorarea ratei dobânzii.

În 21 ianuarie, FMI a revizuit în sus estimările privind avansul economiei Marii Britanii la 2,4% în 2014, faţă de o creştere de 1,9% estimată în octombrie. AGERPRES