În trimestrul patru din 2011 economia germană a înregistrat un declin mai mic decât estimau analiştii, ceea ce ar putea reprezenta un semn că recesiunea ar putea fi evitată, chiar dacă actuala criză a datoriilor a forţat guvernele europene şi consumatorii să-şi reducă cheltuielile.

În perioada octombrie-decembrie 2011, Produsul Intern Brut al Germaniei a scăzut cu 0,2% comparativ cu trimestrul trei, când s-a înregistrat un avans de 0,6%, a anunţat miercuri Oficiul Federal de Statistică. Economiştii se aşteptau la un declin de 0,3% al economiei germane. În schimb, creşterea din trimestrul trei a fost revizuită de la 0,5 la 0,6%.

Comparativ cu trimestrul patru din 2010, Produsul Intern Brut al Germaniei a înregistrat o creştere de 2% în perioada octombrie-decembrie 2011.

Marţi, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) estima că economia Germaniei va înregistra anul acesta o creştere de doar 0,4%, pe fondul crizei datoriilor din zona euro. Guvernul german prognoza un avans al Produsului Intern Brut de 0,7% în 2012, principalele institute economice se aşteptau la 0,8%, iar Banca Centrală a Germaniei estima o creştere de 0,6%.
SURSA: Agerpres