Directorul executiv al Comitetului german pentru relaţii economice cu Europa de Est, Rainer Lindner, atenţionează în legătură cu impunerea de sancţiuni economice împotriva Rusiei. 'Actuala evoluţie a evenimentelor din estul Ucrainei stârneşte îngrijorare', a declarat Lindner.

În opinia expertului, 'economia germană este îngrijorată în prezent de iniţierea rapidă a unor sancţiuni împotriva Rusiei', ceea ce ar putea avea 'urmări economice serioase în estul Ucrainei'.

Din punctul de vedere al lui Lindner, deocamdată nu se pot calcula prejudiciile aduse de posibilele sancţiuni, 'pentru că nu este clar ce formă şi anvergură vor avea acestea'. Însă, deja la această oră întreprinderile germane resimt consecinţele negative ale situaţiei tensionate create, a spus expertul.

'Comitetul german pentru relaţii economice cu Europa de Est militează în continuare împotriva iniţierii de sancţiuni economice şi pentru o soluţionare diplomatică a crizei, însă, fără îndoială, va accepta decizia politicienilor', a subliniat specialistul.AGERPRES