Comisia de Licențiere din cadrul FRF a hotărât ca din sezonul 2018-2019 formațiile care vor intra sau se află deja în insolvență să fie retrogradate în liga secundă, scrie digi24.ro.

„În sezonul 2018-2019 deja ne aliniem la normele europene. Asta înseamnă ca cluburile să fie profitabile, nu se mai acceptă preluarea datoriilor, iar insolvența te duce în ligile inferioare”, a declarat Marcel Popescu, pentru Digi Sport.

Prin această măsură se dorește să se evite situațiile care au fost în trecut în fotbalul românesc, când echipe aflate în insolvență au ajuns în play-off, dar nu au putut evolua în cupele europene, locul lor fiind luat de echipe care din punct de vedere sportiv nu aveau acest drept.

În acest moment în Liga 1 sunt 4 echipe care se află în insolvență. Este vorba despre Gaz Metan, Pandurii, ASA Tg. Mureş şi CFR Cluj. Gaz Metan Mediaș ocupă locul 4, care dă dreptul de participare în Europa League). CFR Cluj, aflată pe 5, a câștigat campionatul de trei ori, Cupa României de patru ori și Supercupa României de două ori.

În trecut au mai fost în infolvență și alte cluburi. Dinamo este singura echipă care a reușit să iasă din insolvență. Rapid, U Cluj, Oţelul şi Farul, în schimb, n-au putut respecta planul de reorganizare şi au ajuns la faliment.