Copreședintele AUR, Claudiu Târziu, nu crede că Diana Șoșoacă va candida la viitoarele alegeri prezidențiale. Acesta susține că evoluția senatoarei în rândurile AUR este „meteorică”.

Întrebat pe cine pregătește AUR pentru viitoarele alegeri prezidențiale, copreședintele AUR, Claudiu Târziu, a evitat un răspuns tranșant, dar a indicat că, cel mai probabil, va fi vorba despre George Simion, celălalt copreşedinte al formaţiunii politice.

„Una dintre posibilități este George Simion, el fiind și unui dintre cei mai populari lideri ai noștrii, din AUR. Diana Șoșoacă a fost doar meteoric la AUR, circa o lună de zile și nu cred că îi va lua fața și că va trece peste George.

De altfel, nici nu cred că va ajunge să candideze, cred că e un steag fals. Ea vine din zona, să zic așa, mai turbulentă, mai radicală, a vieții noastre politice” a declarat Claudiu Târziu, la Realitatea PLUS.

Totodată, copreședintele AUR a afirmat că există și un public „mai radical” al AUR, care este mulțumit de ceea ce face George Simion.

Diana Șoșoacă, prădată de hoţi?!

Diana Șoșoacă a anunțat recent că a fost furată în Parlament. Mai exact, senatoarea declara că geanta în care avea tableta, dar și laptopul care conțineau secrete de stat, ar fi dispărut. În acest context, deputatul USR Cristian Seidler a avut o reacție virulentă.

Într-un interviu acordat la Realitatea Plus, acesta susține că ceea ce face Diana Șoșoacă este aberant, în contextul în care acuzațiile impresarei vin la scurtă distanță după incidentul fără precedent care a avut loc cu jurnaliștii italieni.

Deputatul USR a precizat și ce conțin, de fapt, tabletele parlamentariilor, astfel încât dezinformarea publicului să ia sfârșit. Potrivit acestuia, în tablete nu se regăsesc decât proiecte de legi și texte, care sunt făcute oricum publice.

„Dânsa susține că avea secrete pe acea tabletă. Să vă spun ce informații conțin tabletele parlamentarilor: ce am votat, ceea ce este public, textele de legi supuse votului și proiectele de legii, ceea ce este tot public, adică nu avea ce secret să i se fure, dar, evident, este una dintre aberațiile pe care le vehiculează în spațiul public, o doamnă care cere atenție pentru că din asta trăiește, din atenția pe care o atrage prin aberații pentru că efectiv aberează, îmi asum ceea ce spun, în formă repetată, ca la infracțiune” a afirmat Seidler, la Realitatea Plus.