Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa a informat că a activat comandamentul pentru situaţii de urgenţă, în condiţiile în care începând de sâmbătă dimineaţa şi până luni, prognoza meteorologică indică vijelii şi ploi torenţiale.

„Ca urmare a avertizărilor meteorologice de instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină, cantităţile de apă putând depăşi 25 l/mp, iar pe arii restrânse 50…70 l/mp, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, la nivelul RAJA S.A. s-a decis activarea Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă, începând de mâine, sâmbătă – 3 august 2019, ora 8,00, până luni – 5 august 2019, ora 8,00”, a transmis RAJA.

Potrivit unui comunicat de presă al regiei de apă, în cadrul comandamentului au fost constituite zeci de echipe de intervenţie la nivelul localităţilor deservite, dotate cu utilajele necesare, ce vor asigura permanenţa în toată această perioadă, pentru a interveni cu promptitudine în rezolvarea problemelor ce pot apărea în funcţionarea sistemelor operate.

„Facem un apel către toţi consumatorii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pentru remedierea acestor situaţii într-un timp cât mai scurt, să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societăţii, la numărul de telefon: 0241.924”, se menţionează în comunicatul RAJA Constanţa.