Eugen Teodorodivici este oficial vicepreședintele Consiliului Guvernatorilor, alături fiindu-i ministrul Finanțelor din Lituania. Ministrul Finanțeor român a preluat acest mandat în calitate de Guvernator al României la BERD.

În această perioadă, între 7 și 8 mai mai exact, Teodorovici a participat la cea de-a 28 Reuniune Anuală a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) organizată la Sarajevo, Bosnia și Herțegovina.

„România este foarte interesată de continuarea finanțărilor băncii în Europa Centrală și de Sud-Est, unde continuă să existe decalaje însemnate. Trebuie luate în considerare analize suplimentare și scenarii diverse, echilibrate și raționale, pentru a evalua capacitatea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare de a-și îndeplini angajamentele în actualele țări de operațiuni, înainte de a începe discuțiile privind o posibilă expansiune geografică.”, a subliniat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, „principalele subiecte de discuție în cadrul reuniunii anuale au avizat dezbaterile la nivel european privind viitorul cadru financiar multianual și arhitectura financiară europeană, viitorul BERD și direcții strategice viitoare de urmat, inclusiv posibilitatea lansării unui studiu aprofundat referitor la o eventuală extindere/expansiune geografică a activităților Băncii în zona sub-Sahariană”.

În vederea obținerii unor rezultate mai eficiente, Eugen Teodorovici și-a exprimat dorința ca BERD și BEI să coopereze într-un mod cât mai util.