Spurny îl înlocuieşte la conducerea BCR pe britanicul Dominic Bruynseels, care a fost numit în funcţia de preşedinte executiv în 2008.

Tomáš Spurný a fost preşedinte executiv al mai multor instituţii bancare şi financiare importante din Slovacia, Republica Cehă şi Ungaria. Înainte de a activa în domeniul bancar, Spurný a lucrat câţiva ani la compania de consultanţă de management McKinsey & Company, asigurând consiliere de specialitate unor instituţii financiare care operează pe pieţele din Europa Centrală şi de Est.
Potrivit unui comunicat de presă al BCR, Banca Naţională a României a aprobat de asemenea numirile lui Martin Skopek în funcţia de vicepreşedinte executiv Retail & Private banking şi Sergiu Manea în funcţia de vicepreşedinte executiv Trezorerie, Pieţe de capital & Group Large Corporates, ambii fiind membri ai Comitetului executiv al BCR. Christian Bruckner, care începând cu 2010 a ocupat poziţia de Chief Operating Officer (COO) şi consilier al Comitetului executiv, a primit de asemenea aprobarea BNR ca vicepreşedinte executiv Operaţiuni (COO), membru al Comitetului executiv al BCR.

Procesul de aprobare de către BNR a numirii lui Bernd Mittermair în funcţia de vicepreşedinte executiv Financiar (Chief Financial Officer) este în curs de finalizare.

Ceilalţi membri ai Comitetului Executiv care îşi continuă mandatele sunt Michael Beitz, Vicepreşedinte executiv Risc (CRO) si Wolfgang Schoiswohl, Vicepreşedinte executiv Corporate Banking.