În mod tipic pentru Apple, invitaţiile trimise oferă foarte puţine detalii cu privire la eveniment. Un simplu email cu o imagine ataşată în care este scrisă data 9.09.2014, o adresă şi mesajul "Wish We Could Say More" a fost trimis reprezentanţilor media.

Evenimentul ar urma să înceapă la ora locală 10.00 (17.00 GMT) la Flint Center din Cupertino, California, acelaşi loc unde Apple a lansat primul calculator Mac, în 1984.

Analiştii se aşteaptă ca la acest eveniment Apple să dezvăluie noul "iPhone 6", care va veni în două versiuni, fiecare cu o diagonală a ecranului mai mare decât versiunile lansate pe piaţă anul trecut.

De asemenea, observatorii speră că pe 9 septembrie Apple va lansa primul său ceas inteligent, "iWatch", care va reprezenta o nouă categorie de produse pentru grupul ce a revoluţionat industria smartphone, dar care nu a mai lansat un nou produs de la introducerea iPad, în 2010.

Speranţele cu privire la lansarea de noi produse au făcut ca acţiunile Apple să crească cu 0,12%, pentru a închide şedinţa la nivelul record de 102,25 dolari pe acţiune.AGERPRES