Numărul autoturismelor noi înmatriculate în luna august a fost mai mult decât dublu faţă de cele înregistrate în aceeaşi lună a anului precedent, potrivit datelor Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), comunicate de Direcţia de Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor., scrie Agerpres.
Astfel, în august au fost înmatriculate 28.546 autoturisme noi, această cifră fiind cu 137,9% mai mare decât luna similară a anului trecut, când au fost înmatriculate 12.001 autoturisme. 

Totodată, în primele opt luni ale anului s-a ajuns la 103.824 de înmatriculări, însemnând o creştere de 51,9% faţă de anul 2017. 

Şi în alte state din UE, luna august 2018 a fost una de excepţie. Spre exemplu, în Spania, numărul înmatriculărilor a crescut cu 48%, în Olanda, cu 42%, în Franţa – 40%, Germania – 24%. 

"Pe de altă parte, ar fi de semnalat faptul că, la 8 luni, autoturismele rulate înregistrează o scădere de 7,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Chiar şi în aceste condiţii, cele rulate sunt de circa 3 ori mai multe decât cele noi", au arătat reprezentanţii APIA. 


Te-ar putea interesa și: