Hyundai Motor Group și-a expus viziunea privind energia hidrogenului și pentru o societate globală a hidrogenului

Hyundai Motor Group a anunțat planurile de electrificare a tuturor noilor modele de vehicule comerciale – cu sisteme de propulsie electrice sau cu baterie. Precum și aplicarea celulelor de combustibil la toate modelele, până în 2028.

Strategia îndrăzneață va plasa HMG în avangarda sectorului vehiculelor comerciale, ajutând la reformarea industriei auto.

De la dezvoltarea primei sale mașini electrice cu pile de combustie pe hidrogen (FCEV), în 1998, Grupul se pregătește acum pentru viitorul hidrogenului. În 2013, a fost introdus Tucson FCEV (ix35 Fuel Cell), deschizând ușa producției în serie de FCEV-uri. Apoi, în 2018, compania a lansat un SUV de nouă generație cu celule de combustibil, NEXO și primul camion din lume cu celule de combustibil, XCIENT Fuel Cell.

Energia hedrogenului nu va fi folosită numai pentru transport

Viziunea HMG este că, până în 2040, energia hidrogenului va fi utilizată nu numai pentru transport, ci va fi aplicată și în zone mai largi ale industriilor și sectoarelor. Grupul își propune să pună la dispoziție energia hidrogenului pentru „toată lumea, pentru orice și oriunde”.
Până în 2028, compania se așteaptă să devină primul producător auto global care aplică celulele de combustibil tuturor modelelor de vehicule comerciale.

Sursă foto: Dreamstime