SUA are în jur de 43.000 de stații publice de încărcare a vehiculelor electrice, cu aproximativ 106.000 de prize. Fiecare priză poate încărca doar un singur vehicul și chiar prizele cu încărcare rapidă durează o oră pentru a asigura o valoare de 180-240 mile. Majoritatea durează mult mai mult.

Rețeaua existentă este acceptabilă. Dar încărcătoarele sunt distribuite foarte inegal; aproape o treime din toate punctele de vânzare se află în California. Acest lucru face ca vehiculele electrice să fie o problemă pentru călătoriile lungi, cum ar fi cele pe autostrada dintre Reno și Salt Lake City.

„Anxietatea privind distanța” este unul dintre motivele pentru care vehiculele electrice reprezintă mai puțin de 1% din autoturismele și camioanele din SUA.

Această infrastructură de încărcare inegală și limitată este un obstacol major pentru electrificarea rapidă a flotei de vehicule din SUA, considerată crucială pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Este, de asemenea, un exemplu clar al modului în care schimbările climatice sunt o problemă de infrastructură.

Cu toate acestea, în timpul negocierilor proiectului de lege privind infrastructura, dezbătut în Congres, Senatul a renunțat total la creditele pentru energie curată și a redus finanțarea vehiculelor electrice cu peste 90%.

Din cele 15 miliarde de dolari care rămân pentru vehiculele electrice, cu 2,5 miliarde de dolari se vor achiziționa autobuze școlare electrice, în timp ce o rețea de încărcare a EV, de aproximativ 500.000 de stații, ar primi 7,5 miliarde de dolari – aproximativ jumătate din suma necesară.