Congresul trebuie să adopte un buget care să aducă investițiile necesare pentru a readuce oamenii la muncă și a lupta împotriva crizei climatice care ne amenință sănătatea, economia și mediul, susține democrata.

Ea amintește că Morgantown s-a confruntat in această vară cu inundații severe, care au cauzat pagube economice uriașe.

Deoarece sectorul transporturilor este cea mai mare sursă de poluare cu carbon din SUA, investiția în infrastructura de transport curată este unul dintre cele mai ușoare lucruri care se pot face pentru a aborda criza climatică și a reduce dificultățile economice pe care le suferă oamenii din Virginia de Vest din cauza vremii extreme.

Începând din 2019, 10.078 de locuitori din Virginia de Vest lucrează în domeniul energiei curate, iar achiziționarea vehiculelor electrice și hibride electrice a crescut cu peste 6% în 2020, subliniază Kayla Young.

„Dacă ne angajăm să investim în vehicule electrice și infrastructură EV, inclusiv construirea stațiilor de încărcare și actualizări ale rețelei de electricitate, potențialul de producție și de construcții va fi nelimitat”, spune aceasta. Democrata avertizează că, fără aceste investiții, multe dintre aceste locuri de muncă se vor pierde, pe măsură ce piața vehiculelor electrice se extinde.

În final, Kayla Young atrage atenția că poluarea cauzată de autoturisme și camioane poate duce la creșterea bolilor respiratorii, cum ar fi astmul, care afectează 33.000 de copii și 160.000 de adulți din Virginia de Vest.