Dezastru total la PSD. Chiar interimarul din fruntea social democraților a făcut anunțul. Marcel Ciolacu a decis să amâne congresul care trebuia să aibă loc sâmbătă, pe data de 29 februarie.

Dezastru total la PSD

În cadrul acestei întâlniri urma să fie aleasă noua conducere a partidului. Amânarea este generată de riscul coronavirusului.

“Stimați colegi,

Având în vedere evoluțiile privind creșterea numărului de persoane aflate în izolare la domiciliu și în carantină, și ținând cont de datele oficiale privind anchetele epidemiologice în curs de desfășurare, considerăm că întâlnirea la București a unui număr important de persoane din toată țara reprezintă un risc care poate conduce la consecințe greu de cuantificat.

Totodată, luând în considerare că majoritatea delegaților la Congresul PSD dețin funcții care implică autoritatea de stat, respectiv primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene, care sunt șefi ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, Conducerea Colectivă Interimară a PSD a decis amânarea Congresului Extraordinar al partidului.

Din aceste motive, vă rugăm să anulați toate măsurile organizatorice pe care le-ați întreprins în vederea deplasării la București a delegaților pentru data de 29 februarie 2020.

De asemenea, vă anunț că ședința Comitetului Executiv Național, programată pentru vineri, 28 februarie 2020, ora 16.00, se amână din aceleași motive”, se arată în scrisoarea semnată de Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD.