În ţările dezvoltate, perioada de închidere a unei afaceri în caz de insolvenţă variază între patru luni (Irlanda) şi doi ani, în Suedia.

Potrivit statisticilor, în Europa de Sud-Est, în Cehia închiderea unei afaceri durează 6,5 ani, în Slovacia 4 ani, în Bulgaria 3,3 ani, Polonia 3 ani, Turcia 3,3 ani, Ungaria doi ani.

În ţările dezvoltate, Austria are o perioadă de 1,1 ani, Germania 1,2 ani, Franţa 1,9 ani, Italia 1,8 ani, Belgia 9 luni, Finlanda 9 luni, Norvegia 9 luni, Spania un an şi Marea Britanie un an.

'Important este nu doar să recuperezi banii, ci şi în cât timp obţii aceşti bani de la debitor', a arătat Andreea Deli Diaconescu, reprezentantă a INPPI, care a vorbit despre recuperarea creanţelor în cazul în care o firmă se declară în insolvenţă.

Pe agenda conferinţei organizate de Legal Magazin figurează subiecte privind tendinţele pe piaţa insolvenţei din România în 2014, insolvenţa grupurilor de societăţi, reglementată în premieră în România, impactul noilor Coduri, Penal şi de Procedură Penală, asupra procedurilor de insolvenţă, tranzacţiile în insolvenţă, piaţa de valorificare a activelor firmelor în dificultate şi greşelile de management care pot duce la insolvenţă.

SURSA: Agerpres

Te-ar putea interesa și: