Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat că se aşteaptă la o îmbunătăţire a ratingului acordat României de către agenţiile internaţionale, după plecarea misiunii Fondului Monetar Internaţional, care va sosi miercuri la Bucureşti pentru a treia şi a patra evaluare a acordului.

„Nu am discutat cu nicio agenţie de rating. Sper ca după plecarea misiunii FMI, România să beneficieze de atenţia agenţiilor de rating şi de o îmbunătăţire a ratingului”, a declarat Vlădescu pentru Pro TV.

Moody’s este singura mare agenţie de rating internaţională care mai acordă României calificativ cu recomandare de investiţii, după ce Standard & Poor’s şi Fitch au plasat ratingul la nivelul speculativ (junk), în toamna anului 2008.

O misiune a FMI se va afla în perioada 20-27 ianuarie în România pentru a doua şi a treia revizuire a acordului stand-by, în vederea eliberării a două tranşe, în valoare cumulată de 2,3 miliarde de euro.

Aprobarea celor două revizuiri de către board-ul FMI va conduce la eliberarea celei de-a treia tranşe a împrumutului, respectiv 1,5 miliarde de euro, precum şi a tranşei a patra, în valoare de aproximativ 800 de milioane de euro.

SURSA:Mediafax