Aflat la România TV, fostul premier al României, Victor Ponta, a declarat că anul 2021 va fi un an foarte greu pentru toată lumea, în cazul în care Guvernul nu va lua la timp măsurile potrivite împotriva noului coronavirus.

„Cred că România poate să iasă mai puternică din această criză, cu două condiţii: să ne unim eforturile, să avem oameni competenţi care să ia măsuri pentru români, nu pentru ei.”, spune liderul Pro România.

Riscăm să ajungem din nou închiși în casă

Acesta a subliniat că la cum stau lucrurile în prezent, Guvernul va decreta carantinarea României după alegerile parlamentare de la începutul lunii decembrie.

Mai mult, fostul premier subliniază că este posibil ca firmele românești să dea faliment de la anul, ca taxele și impozitele să fie majorate și ca pensiile și salariile să fie tăiate.

„În direcţia în care mergem acum, după 7 decembrie, vom fi blocaţi în casă. De la anul, firmele românești vor da faliment, se vor mări taxele și impozitele și se vor tăia pensiile și salariile (…) Trebuie să luam deciziile corecte și să repornim România. Nu așa ca in Miorița, ne punem mâinile pe piept și ne dăm bătuți. Luptăm în continuare”, a declarat preşedintele PRO România, Victor Ponta.

De luni se aplică noi măsuri restrictive

La începutul ședinței de Guvern care a avut loc joi la Palatul Victoria, președintele Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri de restricție, care vor intra în vigoare de azi, 9 noiembrie.

Aceste măsuri sunt menite să limiteze efectele pandemiei de coronavirus,a vând în vedere că măsurile aplicate până acum nu mai erau sufieciente.

”Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online, angajații, indiferent dacă sunt la privat sau la stat, să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara, cel târziu la ora 21:00, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată, petrecerile indiferent dacă sunt private sau publice trebuie interzise, targurile trebuie închise”, a spus Klaus Iohannis săptămâna trecută.