”Cu acest prim zbor, reîncepe a opera o companie cu zboruri regulate după o pauză de peste 21 de ani. Pe lângă cursele de Bucureşti, Bergamo, Frankfurt vrem să adăugăm şi alte zboruri. De asemenea, dorinţa noastră este de a nu întrerupe zborurile pe timpul iernii şi a le continua, pentru ca Tulcea să aibă parte de investitori racordaţi la capitalele europene în tot timpul anului”, a afirmat Albu, citat de Agerpres. Fly România este singura companie care operează zboruri de linie în Delta Dunării. Zborurile pe ruta Otopeni – Tulcea vor fi operate de trei ori pe săptămână, în zilele de marţi, vineri şi duminică. Acestora li se vor adăuga două zboruri internaţionale: Bergamo – Tulcea, marţi şi vineri, respectiv Frankfurt – Tulcea, duminică.

Potrivit lui Ovidiu Tender, acţionar la compania Ten Airways, analiza economică realizată de personalul companiei aviatice a indicat un potenţial care constă atât în turiştii care vin să viziteze în sezon Delta Dunării şi zona, în localnicii care lucrează în străinătate şi familiile lor care merg să-i viziteze, cât şi un potenţial al dezvoltării business-ului în zona Tulcea pentru că 'lejeritatea de mişcare determină investiţii''.

”Întâmplător, au fost la mine în vizită patru oameni de afaceri din Emiratele Arabe şi i-am invitat cu mine să vină să vadă ce înseamnă Tulcea, ce înseamnă Delta, ce uşor se ajunge acum în Tulcea – în 30 de minute poţi fi aici. Au fost încântaţi de idee, sunt cu noi şi sper să îi putem determina să se gândească să şi facă ceva în zonă”, a spus Tender.

Tariful pentru zborul Bucureşti – Tulcea este de 49,90 euro, la care se adaugă 5 euro taxa de emitere. În tarif este inclusă o gamă largă de servicii, dintre care transportul unui bagaj de cabină de maximum şapte kilograme şi al unuia de cală de cel mult 20 de kilograme, dar şi servicii de catering la bord. Pe plan intern compania mai operează zboruri Bucureşti – Timişoara, la tariful de 69,90 euro, în timp ce pe rutele