Ediția 2018 a Salonului Auto București este in­clu­să în calendarul Or­ga­nizației Inter­na­țio­na­le a Constructorilor Auto (OICA), astfel că, pentru prima dată după 2007, manifestarea de la Bucu­­rești este internațională, titulatura evenimentului redevenind SIAB.
Camera de Comerț și Industrie a României și Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) organizează Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti 2018, în noile pavilioane ale Centrului Expozițional Romexpo. Expoziţia va beneficia de o suprafață de 27.000 mp la interior și 20.000 mp la exterior. Organizatorii spun că vor exista cel puțin 20 de mărci prezente la SIAB 2018, printre care BMW și Opel. Totodată, oficialii APIA anunţă prezenţa importatorilor Porsche România şi Țiriac Automobile. Producătorii autohtoni, împreună cu colegii de grup de la Renault nu au confirmat încă prezenţa la SIAB 2018, însă acest lucru este posibil în următoarele săptămâni. Celălalt producător auto din țară, Ford, va fi prezent la SIAB.
Evenimentul este programat între 23 martie și 1 aprilie, în săptămâna imediat următoare după încheierea celuilalt show internațional al lunii, Salonul Auto de la Geneva.
Pentru Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Sa­lonul Internaţional Auto Bucureşti 2018, „are dublă semnificaţie“. „În primul rând relansarea, după 11 ani, a salonului auto la Bucureşti, care a intrat deja în calendarul internaţional, iar pe de altă parte vă prezentăm o investiţie pe care Romexpo a făcut-o în mai puţin de 1 an. SIAB va fi cel mai mare târg din sud-estul Europei“, a explicat Mihai Daraban preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.


George Grigorescu, preşedinte Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), a adăugat că SIAB va avea loc o dată la doi ani şi este inclus în calendarul Organizației Internaționale a Constructorilor Auto.

 

La ultima ediție a SIAB, din 2007, au participat circa 200 de mărci

Gazdă urmează să fie, în premieră, complexul expozițional Romexpo, acolo unde s-au derulat anul trecut SAB-Spring Edition și SAB & Accesorii. Ultima ediție a SIAB, desfășurată în 2007, fusese găzduită de Metro Otopeni, iar cele care o precedaseră, din 2003 și 2005, la Romaero Băneasa.
La ultima ediție a SIAB, cea din 2007, au participat circa 200 de mărci de autovehicule şi subansambluri, dintre care 35 de mărci de maşini şi 100 de modele în premieră pe piaţa locală (SIAB). Ediţia din 2007, organizată între 5-14 octombrie, a avut loc într-un nou spaţiu, respectiv Metro Otopeni. Suprafaţa de expunere a fost 50.000 de metri pătraţi, în creştere cu 25%-30% faţă de ediţia precedentă, din 2005. Organizatorii SIAB au pus la dispoziţia vizitatorilor peste 2.500 de locuri de parcare, de trei ori mai multe decât la ediţia precedentă. Parcarea a fost amenajată pe spaţiul verde dintre DN 1 şi actuala parcare, un spaţiu de 800 de locuri destinat vizitatorilor.