În prezent, Airbus analizează oportunitatea modernizării A380, cel mai mare avion de pasageri din lume, la cererea celui mai mare client pentru acest tip de aparat, compania aeriană Emirates. 

Chiar dacă achiziţiile făcute de Emirates sunt cruciale, Airbus trebuie să explice şi altor companii aeriene că există o piaţă pentru acest gen de avioane super-jumbo, care pot transporta până la 525 de pasageri, a explicat Fabrice Bregier. 
'Oamenii iubesc A380 ca pasageri. Însă, companiile aeriene nu împărtăşesc acest sentiment', a spus Fabrice Bregier. 

Anul trecut, Airbus nu a primit nicio comandă pentru A380, o situaţie similară fiind înregistrată pentru modelul B747 al rivalului american Boeing, o dovadă că piaţa preferă avioanele mai mici cu două motoare. Acestea au costuri de întreţinere mai mici decât avioanele super-jumbo, dar recenta scădere a preţului la combustibili ar putea ajuta A380 să fie mai competitiv. 

De la introducerea A380, în 2000, Airbus a primit doar 317 comenzi pentru acest model. Recent, directorul de vânzări de la Airbus, John Leahy, a declarat că negociază vânzarea altor 32 de aparate, posibil până la finele acestui an. 

Sursa: Agerpres