Cel mai luxos hotel din lume, cu cele mai scumpe camere, cea mai înaltă clădire de pe mapamond, cel mai mare mall, cel mai mare acvariu cu panou acrilic, cea mai lungă rețea de metrou unde garnitura merge fără șofer, – pare că dezvoltatorii și autoritățile emiratului Dubai se întrec în a bate record după record.
Constructorul cunoscutului hotel Burj Al Arab, singurul din lume cotat la 7 stele, compania Al Habtoor Group din Dubai, a anunțat, recent, un nou proiect hotelier. De data aceasta, este vorba despre un complex format din trei hoteluri care vor fi amplasate pe locul fostului Hotel Metropolitan, situat în apropiere de Centrul Financiar şi Business Bay. Cele trei hoteluri vor avea de la 5 stele în sus și vor fi operate de lanţul hotelier internaţional Starwood Hotels & Resorts. Primul parteneriat dintre Starwood Hotels și Al Habtoor Group a fost semnat la finele lunii trecute.
Primul St. Regis din Dubai
Potrivit lui Mohammed Al Habtoor, vicepreședinte şi CEO al Al Habtoor Group, investiţia companiei în noul complex se va ridica la 1,4 miliarde de dolari. Construcția va fi finalizată în anul 2017.
Brandurile celor trei hoteluri vor fi St. Regis (primul în Dubai), W Hotel şi Westin. În total, complexul va număra 1.675 de camere. Brandul de lux St. Regis Dubai va avea 241 de camere, dintre care 49 apartamente. W Dubai va avea 384 de camere, dintre care 88 apartamente, 4 apartamente de tip WOW şi unul Extreme WOW, considerat de tip prezidenţial.
The Westin Dubai va cuprinde 1.050 de camere, printre care 129 de apartamente. După finalizarea construcţiei complexului hotelier, acesta va dispune de cel mai mare număr de camere din Dubai. În prezent, pe primul loc se află hotelul Atlantis, din Palm Jumeirah. Starwood operează 15 hoteluri în Dubai, cea mai mare aglomerare într-un singur oraş, cu excepţia New Yorkului, potrivit reprezentanţilor companiei. „Dubaiul s-a dezvoltat, de-a lungul anilor, ca o destinație de top pentru turismul internațional”, a punctat Roeland Vos, președintele diviziei Europa, Africa și Orientul Mijlociu a Starwood Hotels & Resorts.
Al Habtoor Group mai lucrează, în această perioadă, la construcția unui hotel pe insula artificială sub formă de palmier Palm Jumeirah, care va fi operat de lanțul Hilton, sub brandul de lux Waldorf Astoria, un proiect de 300 milioane de dolari. Hotelul va fi situat în apropiere de Atlantis, se va număra printre cele mai luxoase din Dubai și va fi gata în septembrie 2013.
Cum să atragă România investitorii
„Piața de real-estate a revenit la nivelul din 2008, ceea este extraordinar”, caracterizează situația economică din Dubai Mohammed Al Habtoor, vicepreședinte şi CEO al Al Habtoor Group, una dintre cele mai mari companii din Emiratele Arabe Unite, cu afaceri în domenii precum construcții, imobiliare, turism, asigurări, publishing și auto, fiind reprezentant al mărcilor Mitsubishi, Bugatti, Bentley și Aston Martin în toate emiratele arabe.
Omul de afaceri este optimist în ceea ce privește evoluția economică în anii care urmează: „Economia întregii lumi merge spre îmbunătățire”, a declarat el, pentru „Capital”.
În ceea ce privește România, Mohammed Al Habtoor susține că, pentru a deveni atractivă pentru investitorii străini, avem nevoie de o infrastructură modernă atât rutieră, cât și feroviară, de mai multe hoteluri cu un grad mai mare de confort, precum și de mai multe curse cu avionul care să lege Bucureștiul de orașele de unde ar putea veni oamenii de afaceri.
Al Habtoor Group derulează afaceri în multe țări printre care în Quatar, Arabia Saudită, Bahrain, Kuwait, Liban sau Ungaria. În același timp, participă la proiecte în state ca Iordania, Egipt, Anglia și SUA. Grupul are aproximativ 40.000 de angajați și a realizat, anul trecut, o cifră de afaceri de circa 3,5 miliarde de dolari, similară cu cea din anul 2010.
Mohammed Al Habtoor estimează pentru acest an o cifră de afaceri în creștere, până la peste 4 miliarde de dolari, în special datorită unor proiecte de construcții în Arabia Saudită și Quatar.