CFR Călători va asigura în perioada 27/28 aprilie – 1/2 mai 2023, în plus faţă de trenurile existente în programul de circulaţie, legături cu trenuri directe din mai multe orașe spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia, cu prilejul minivacanței de 1 Mai.

„Cu prilejul minivacanței de 1 Mai care prin tradiție este petrecută la malul mării, CFR Călători va asigura în perioada 27/28 aprilie – 1/2 mai 2023, în plus faţă de trenurile existente în programul de circulaţie, legături cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi, Suceava, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia”, anunță CFR Călători.

De asemenea, călătorii din regiunile țării au la dispoziție și serie de conexiuni rapide din capitală, pe fondul existenței unui mers de tren cadențat, la una-două ore, pe ruta București Nord – Constanța.

„Compania va suplimenta în aceeași perioadă și trenurile pe cele mai solicitate rute, în funcție de disponibitățile tehnice de material rulant, cu vagoane clasă, de dormit și cușetă, pentru asigurarea mobilității pasagerilor în condiții de siguranță, securitate și confort spre destinațiile de vacanță”, se menționează în finalul comunicatului.

Și de Paști au fost garnituri suplimentare

De obicei, Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători suplimentează trenurile în perioadele de sărbători. CFR Călători a anunțase, înainte de Paște, că suplimentează vagoanele trenurilor în perioada de Paști.

În acest context, pentru evitarea supraaglomerării la anumite trenuri, CFR Călători recomandă pasagerilor să își procure din timp legitimaţiile de călătorie și să folosească toate trenurile puse la dispoziție în graficul de circulație al zilei. CFR Călători suplimentează vagoanele trenurilor spre Valea Prahovei, litoral și nordul Moldovei.

1 Mai cade într-o luni

Conform Codului Muncii, ziua de 1 Mai este declarată sărbătoare legală, astfel că bugetarii vor primi liber și vor fi plătiți de către stat. Anul acesta, Ziua Muncii va fi sărbătorită într-o zi de luni.

În România, Ziua Muncii a fost sărbătorită pentru prima dată la data de 1 mai 1890, având denumirea de „Ziua Solidarității oamenilor muncii”.

Cu ocazia zilei de 1 mai, angajații la stat vor avea parte de o vacanță de trei zile. Pe parcursul anului, bugetarii vor mai avea o minivacanță la începutul lunii iunie, încă una de 4 zile în luna august, una de 1 Decembrie și o altă vacanță de Crăciun.