Pentru că Banca Transilvania a preluat Bancpost, noii clienți vor trebui să se adapteze acestei schimbări. Astfel că Banca Transilvania, a pus la dispoziție un ghid de informare pentru toți cei care au conturi deschise la Bancpost. 

Printre cele mai importante informații prezentate în ghid este aceea că, la Banca Transilvania, persoanele desemnate de către un client BT să efectueze operațiuni pe/în conturile sale au dreptul de a efectua operațiuni din orice cont curent al acestuia, potrivit Bugetul.ro

Acest drept se menține pe toată perioada de existență a conturilor sau până în momentul în care clientul, titular al conturilor, îl retrage, informează BT.

„Având în vedere aceste lucruri, vă comunicăm următoarele modificări:

  • în cazul în care la data de 28.12.2018 aveți conturi deschise atât la Bancpost, cât și la BT, începând cu 3.01.2019:
  • toate persoanele cărora le-ați dat drepturi de operare pe conturile dumneavoastră de la BT vor putea efectua operațiuni și pe toate conturile preluate din Bancpost;
  • toate persoanele cărora le-ați dat dreptul de a efectua operațiuni pe conturile dumneavoastră de la Bancpost nu vor mai putea să facă acest lucru începând cu aceeași dată, 3.01.2019.
  • în cazul în care la data de 28.12.2018 aveți conturi deschise doar la Bancpost, dar nu și la BT, începând cu data de 3.01.2019, orice persoană căreia i-ați acordat drepturi de operare pe vreun cont Bancpost va putea efectua operațiuni pe toate conturile dumneavoastră preluate la Banca Transilvania”, mai spun oficialii Băncii Transilvania.

 Mai jos redăm răspunsul integral al reprezentanților băncii Transilvania referitor la ultimele modificări:

  •  Banca Transilvania nu a adus nicio modificare în ceea ce privește comisionul pentru plata cumpărăturilor făcute cu cardurile de credit (care sunt majoritare, peste 90% din tranzacțiile cu cardurile de credit), așa încat acesta este, în continuare, zero. Precizam totodată că utilizatorii de carduri de credit BT nu doar că nu sunt comisionați la plățile la comercianți, dar primesc și puncte de loialitate STAR la fiecare tranzacție de achiziționare de bunuri și servicii (ex. In Romania, BT acorda 0.3% la fiecare tranzacție iar comercianții parteneri, peste 12.000 acordă și ei puncte de până la 10% din valoarea tranzacției).
  •  BT nu a făcut nicio modificare privind comisioanele pentru ridicarile de numerar de la ATM cu cardurile de credit.
  •   BT a reglementat doar încadrarea unor tranzacții din categoria transfer de bani din contul de card de credit la categoria retrageri de numerar. Aceste tranzacții reprezintă doar 0.1% din totalul tranzacțiilor cu cardurile de credit BT, 90% fiind cumpărăturile cu cardul de credit, 9.9% fiind ridicări cu cardul de credit de la bancomat, tranzacții pentru care, așa cum s-a menționat, nu s-a adus nicio modificare.
  • Cardurile de credit BT au perioadă de grație pentru toate tipurile de tranzacții efectuate cu acestea.