Referitor la articolul publicat pe site-ul capital.ro în data de 11 octombrie 2020 (autor: Corina Chiriac), în vederea unei corecte informări a publicului și ținând cont de prevederile legale, Ministerul Educației și Cercetării vă solicită să publicați următorul drept la replică:

În ceea ce privește titlul („Monica Anisie a semnat ordinul! Revoluție în sistemul de învățământ din România. Ce s-a decis”), precizăm că acesta este FALS și induce cititorii în eroare. Facem precizarea că Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării, nu a semnat niciun ordin în care să fie precizat faptul că școlile din România vor putea decide singure varianta de plan-cadru pe care să-și fundamenteze organizarea procesului instructiv-educativ.

După definitivarea propunerilor de plan-cadru în grupurile de lucru și validarea lor de către comisia de specialitate, acestea vor fi supuse consultării publice și discutate cu partenerii de dialog social. Prin urmare, numai după ce aceste etape vor fi parcurse, ministrul educației și cercetării va aproba variantele finale prin ordin.