Forbes a evaluat averea lui Carlos Slim, care mai are acum 63,3 miliarde de dolari, după ce în luna martie evaluările se ridicau la nivelul de 74 de miliarde.

Cu toate acestea, scrie revista americană, mexicanul rămâne cel mai bogat om din lume, întrucât Bill Gates are o avere estimată la 60 de miliarde de dolari, după ce la începutul anului avea 56 de miliarde.

Prestigioasa revistă Financial Times i-a luat un interviu miliardarului Carlos Slim, a cărei avere a fost desemnată de revista Forbes ca fiind cea mai mare din lume.

Deținător al companiei America Movil, un colos care se întinde în 19 state și are peste 276 de milioane de clienți, miliardarul Slim se poate lăuda că la 71 de ani are 40% din bursa din Mexic, datorită acțiunilor din minerit, imobiliare, tutun, transport aerian, bănci.

I se pare absurd să lase tot imperiul moștenire copiilor săi, iar de vândut, este absolut sigur că nu ar vrea să cumpere nimeni așa ceva.

Se gândea să o lase statului mexican. La un calcul mic, ar veni cam 300 de dolari pentru fiecare cetățean din Mexic, spune miliardarul.

Pentru al doilea an consecutiv în clasamentul anual al revistei, omul cel mai bogat în lume nu mai este un american, ci mexicanul Carlos Slim (74 de miliarde de dolari), care îl devansa pe Bill Gates (56 de miliarde), chiar dacă cofondatorul Microsoft îşi datorează locul al doilea importanţei donaţiilor pe care le face. Drama celui mai bogat om din lume: Cui lasă averea de 70 miliarde dolari. Vezi cât ar mai avea de trăit