"Codul fiscal şi normele sunt nişte animale foarte mari, nişte legi foarte ample în care este posibil să fie tot felul de anomalii strecurate. Nu este vina nimănui. Pur şi simplu aceasta se întâmplă cu legi atât de ample. (…) În acest moment avem un grup de lucru la Ministerul Finanţelor. Ne uităm la Codul fiscal şi încercăm să identificăm şi alte posibile elemente care să necesite o modificare în termen foarte scurt. În cursul lunii februarie sper să reuşim să avem o îndreptare a acestei situaţii. Lucrăm astfel încât să identificăm şi alte posibile elemente ce trebuie modificate urgent", a spus ministrul Finanţelor. 

 
Întrebată ce părere are despre proiectul PSD de reducere a CAS, Anca Dragu a precizat că este vorba despre un impact destul de mare pe cheltuieli. 
 
"Este vorba despre un impact pe cheltuieli destul de mare. În Constituţie este o prevedere în care orice creştere a cheltuielilor sau reducere a veniturilor trebuie să fie însoţită de măsuri care să permită creşterea acelor cheltuieli. Există un impact destul de mare şi nu am văzut până în acest moment măsuri compensatorii care să permită această reducere. Efortul bugetar este unul destul de mare, undeva la peste 7 miliarde de lei", a precizat ministrul Finanţelor. AGERPRES