"Proiectul este finalizat la MFP. Am avut discuţii tehnice pe acest proiect, am colaborat şi cu experţii departamentului fiscal de la FMI. Acest an, 2016, este un an în care activitatea autorităţilor şi a Parlamentului a fost mai scurtă, ne-a lăsat mai puţin timp la dispoziţie pentru finalizarea acestui proiect, dar noul Guvern, noul Parlament vor putea prelua un proiect, din punctul nostru de vedere, finalizat", a explicat Anca Dragu

Potrivit acesteia, proiectul îşi propune să facă o diferenţiere între investiţiile în producţia offshore de produse petroliere. "În acest proiect am luat în calcul păstrarea redevenţelor şi o diferenţiere pentru onshore şi offshore, diferenţiere care a fost inclusă şi în legea din Parlament, în sensul în care, într-adevăr, investiţiile pentru offshore sunt de anvergură mai mare, şi aici luăm în considerare deductibilităţi mai mari pentru offshore, pentru a recunoaşte efortul mai mare iniţial de investiţie", a subliniat Anca Dragu. 

Legislaţia în domeniu e expirat în urmă cu trei ani şi de atunci noua legislaţie este tot în stadiul de discuţii. 

La capitolul nerealizări ale acestui an de guvernare, ministrul Finanţelor a menţionat proiectul referitor la înfiinţarea unei bănci de dezvoltare. "Am găsit un proiect (la preluarea mandatului -n.r.) care avea multe observaţii din partea instituţiilor financiare internaţionale. Acesta avea două elemente lipsă: nu avea o analiză a nevoii ce trebuie acoperită de această bancă şi guvernanţa băncii nu era bine definită", a mai spus Dragu. 

Aceasta a explicat că, în timpul mandatului său, a fost demarată consultarea cu Comisia Europeană, referitoare la ajutorul de stat, şi a fost obţinut acordul forului european însă proiectul nu este încă finalizat.

SURSA: Agerpres