Anca Dragu a spus că a avut marţi o discuţie cu Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, care a solicitat Ministrului Finanţelor Publice să elimine din Codul fiscal impozitul pentru transferul de proprietate în cazul legii dării în plată. 

"Am avut ieri, într-adevăr, o discuţie cu Asociaţia, am primit multe e-mailuri, multe solicitări în acest sens (…) După mai bine de un an de dezbatere în Parlament această lege, legea dării în plată, a fost votată fără a avea o prevedere explicită cu privire la taxarea acestei tranzacţii. Ca atare, se aplică legislaţia în vigoare şi anume Codul fiscal care prevede o taxă de 2-3% pentru fiecare tranzacţie. Vom analiza propunerea înaintată de către Asociaţie (…) Este vorba de modificarea Codului fiscal. Este o lege organică, modificarea s-ar putea face printr-o Ordonanţă de Urgenţă şi trebuie să analizăm în ce măsură acest lucru este fezabil", a precizat ministrul Finanţelor Publice, întrebată în acest sens. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a spus că Executivul va analiza acest lucru "cu celeritatea posibilă". "Legea asta a stat în dezbateri publice un an de zile, acest aspect n-a fost luat în considerare până acum. Sigur că o să analizeze şi Guvernul cu celeritatea posibilă toate aceste discuţii, dar vă reamintesc contextul şi moştenirea pe care o avem în legătură cu această dezbatere", a subliniat Dan Suciu. 

Pe de altă parte, întrebată dacă MFP a finalizat corespondenţa cu notarii privind impozitul pentru darea în plată, Anca Dragu a răspuns: "Am avut această comunicare cu notarii, într-adevăr. Se aplică la valoarea soldului creditului, aşa cum este înţelegerea conform Codului fiscal". 

AGERPRES