"Este vorba de persoanele cărora nu li se poate înmâna în altă manieră această decizie. Proiectul se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului. Exact acesta este scopul, suntem transparenţi, venim cu acest proiect, colectăm informaţiile dinspre societatea civilă, alte ministere, alte instituţii, pentru a îmbunătăţi cadrul legal", a declarat, joi, ministrul Finanţelor.

Potrivit acesteia, scopul modificării legislative este acela de a aduce la cunoştinţă şi contribuabililor ce datorii au.
"Am văzut că există situaţii în care unii contribuabili au uitat de anumite datorii. Deci cred că este şi această componentă de luat în seamă. În general, eforturile de transparentizare şi de creştere a colectărilor trebuie privite cu mai mult interes şi cu mai mult sprijin, pentru că ne confruntăm cu situaţia în care România are cele mai mici venituri publice raportate la PIB, din UE. Ca atare, trebuie să facem o serie de eforturi cu toţii pentru a creşte aceste venituri, pentru ca, la rândul lor, autorităţile să poată folosi aceste resurse pentru construcţia de autostrăzi, pentru plata salariilor, pentru investiţii în sănătate, în educaţie etc.", a menţionat Anca Dragu.

Ministerul Finanţelor Publice a publicat la Transparenţă decizională un proiect de modificare a Codului de procedură fiscală. Una dintre modificări vizează afişarea actelor administrative fiscale (notificare, somaţie, decizie de impunere etc. -n.r.) pe uşa de domiciliu a persoanei fizice sau juridice care au refuzat primirea acestor documente.

SURSA: Agerpres