El a spus că va fi o creştere generată de "reclasificarea localităţilor în funcţie de numărul de locuitori", ce va fi inclusă în noul pachet legislativ pe care Guvernul s-a angajat să îl adopte. Legat de starea de incompatibilitate a primarilor, Liviu Dragnea a arătat că acest subiect va mai fi discutat.

"Am discutat cu premierul, se lucrează la o eventuala modificare legii ANI (…) fără a limita atribuţiile ANI, dar nici nu putem sta indiferenţi când noi discutăm de fapt între conflict între public şi public. Putem vorbi de conflict de interese între o persoană publică şi o societate privată, dar când te duci să reprezinţi interesele comunităţii care te-a ales este foarte greu de explicat. Este o problemă..nu am o situaţie, dar dacă e vorba de sute de primari în această situaţie, este vorba de un fenomen, nu de un caz izolat", a spus ministrul Dragnea, citat de Agerpres.

Preşedintele Asociaţiei Comunelor din România (AcoR), Emil Drăghici, a spus în acest context că nu este vorba despre o modificare a legii ANI, ci de corectarea un act normativ din 2003.

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, i-a convocat joi pe reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România (AcoR) la o întâlnire la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, la care a participat premierul Victor Ponta.

Sursa: Agerpres