El a declarat miercuri seară, într-o emisiune la Antena 3, că majorarea punctului de pensie se va face așa cum a fost prevăzută în programul de guvernare.

‘Să nu riscăm să fim într-o confuzie. Ceea ce ne-am asumat în programul de guvernare ca ritm de creștere a pensiilor nu este afectat. Punctul de pensie crește așa cum am stabilit în programul de guvernare și este respectat cu sfințenie’, a afirmat liderul social-democrat.

Dragnea a precizat că Legea pensiilor, care este discutată în interiorul coaliției de guvernare, nu urmărește majorarea punctului de pensie, ci eliminarea ‘nedreptăților’ din sistemul de pensii.

‘Legea pensiilor va repara nedreptățile uriașe care sunt în acest sistem, pe care, recunosc, nici eu nu le cunoșteam în detaliu până când, împreună cu premierul, împreună cu ministrul de Finanțe și doamna Olguța Vasilescu, am văzut ce-i acolo. Un exemplu: un român care, să zicem, a fost dascăl la același număr de ani muncă, la aceleași condiții de încadrare, are pensie de 2.300 de lei, iar altul are 1.700 sau 1.500 de lei în aceleași condiții. Nedreptățile sunt foarte mari și atunci am zis că vom face o nouă lege a pensiilor, pentru a repara aceste nedreptăți’, a menționat președintele PSD.

Potrivit acestuia, Legea pensiilor va fi discutată în Parlament după adoptarea Legii bugetului de stat pe 2018.

‘Proiectul de modificare a legii pensiilor, ca proiect, este finalizat. Am stabilit, de comun acord, și nu vreau să fie acuzat nici Guvernul, nici ministrul Muncii, am discutat și în coaliție, am zis: oameni buni, este important să finalizăm de tot ceea ce înseamnă Legea bugetului. După ce finalizăm Legea bugetului, o să începem discuțiile serioase pe legea pensiilor. Niciodată nu am spus că repararea nedreptăților, nu punctul de pensie, va fi operabilă în 2018, dintr-un motiv foarte simplu: este vorba de recalcularea a peste cinci milioane de dosare. Este o muncă ce durează peste un an de zile’, a adăugat Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, liderul PSD a subliniat că în 2018 salariul minim pe economie va crește la 1.550 lei.

AGERPRES