”Subiectul mutării ambasadei României trebuie finalizat ca și discuție și decizie. Eu mi-am exprimat susținerea pentru mutarea Ambasadei. Decizia nu este la mine. Cred că într-un timp rezonabil, în CSAT, trebuie abordat acest subiect”, a spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a declarat că va oferi mai multe detalii despre o eventuală mutare a ambasadei României din Israel atunci când va avea raportul Ministerului de Externe pe această temă.

Decizia administrativă nu este la el, nici la președintele senatului, afirmă Dragnea, care subliniază că în timp rezonabil în CSAT trebuie prezentat acest subiect și luată o decizie.

”O altă mare problemă cu Israel e refuzul de doi ani de a numi un ambasador, cu toate că a primit mai multe propuneri de la Guvern. Nu cred că s-a mai întâmplat ca într-o țară cu care avem relații deosebite să nu avem ambasador de doi ani (…) Nu dă răspuns (n.r. Klaus Iohannis) la acest subiect care este important”, a mai zis Dragnea.

Acesta vorbeşte şi de un potențial mare de dezvoltare între România și Israel. „Sunt multe investiții ce pot fi aduse în România. E o dorință și din partea SUA. România ar avea de câștigat. Ce ne face rău e faptul că această discuție nu se închide. Doar se deschide și nu se închide”, a mai zis șeful PSD.

El precizeaza ca sunt 500 de mii de români cetățeni care trăiesc acolo. „Este o dorință și din partea Statelor Unite, România ar avea de câștigat. Ce ne face cel mai rău este că această discuție nu se închide”, mai spune Dragnea.

In opinia sa, România a avut tot timpul relații bune cu statele arabe și le va avea în continuare.

„Guvernul României a iniţiat un proces de evaluare a oportunităţii mutării Ambasadei României la Ierusalim. De aceea sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim ministru al României şi Guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, duminică, în cadrul Conferinţei Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), care are loc în Statele Unite ale Americii.